Oto ekspertiz bir ürün değil bir hizmet çeşididir. Amacı da aracın beyan edilen veya edilmeyen tüm durum ve kusurlarının objektif olarak ortaya konulmasıdır. Bu durumda yapılmış bitmiş bir hizmetin parasının iadesi mümkün gözükmemektedir.
Satın alacağınızın aracın Airbag'leri daha önce işlem görmüş mü? Mevcut bir arızası var mı? Aklınızda soru işareti kalmasın. Aracınızın Airbag'lerinin fiziksel ve Eltronik olarak kontrolleri tarafımızca yapılamaktadır. Aracınızı firmamıza getirdiğinizde Airbag kontrolü istediğinizi belirtmeniz halinde ilgili arakadaşlarımız aracınızın Airbag kontrolünü yapacak ve duru hakkında sizi bilgilendirecetir.
Evet değişensiz ve boyasız aracın hava yastıkları(airbag) işlem görmüş olabilir.
Araçların hava yastıkları sizin kaza anında yaralanmamanız için tasarlanmıştır
Hava yastıkları aracın üzerinde bulunan darbe sensörleri sayesinde çalışır her araçta farklı bölgelerde konumlandırılan bu darbe sensörleri darbe aldığını hissettiği anda aracın hava yastığı beynine sinyal gönderir ve hava yastıkları saniyenin 1/10 unu gibi kısa bir sürede açılır yani sadece aracın kaporta kısmı zarar gördüğünde değil sert darbelerdede açılabilir
örneğin:sert bir çukura, tümseğe girildiğinde veya alttan darbe aldığında da açılabilir
Ekspertiz yaptırırken hava yastıklarınızı kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin.
Kütahya Pilot Garage Otoekspertizden alacağınız hizmetler,seçeceğiniz paketin içeriğine göre 30 dakika ile 60 dakika arasında sürmektedir.
Pilot Garage Oto Ekspertiz Kütahya bayisi olarak paket fiyatlarımıza ekteki linkten ulaşabilirsiniz. https://www.kutahyaotoekspertiz.com/fiyatlar
Oto ekspertiz ücretini kimin ödeyeceği genellikle alıcı ve satıcının karşılıklı anlaşmaları ile belirlenir. Ancak bu duruma istisna bir hüküm ise 15 Ağustos 2020 tarihinde güncellenmiş hali yayınlanan ikinci el araçların ticaretine açıklık getiren yönetmeliğin 14 ncü maddesinin birinci fıkrasında bu konuya açıklık getirilmiştir. Bu yönetmeliğe göre ikinci el araç ticareti ile uğraşan kişi/firmalar aşağıda belirtilen hükümler dahilinde ekspertiz ücretini ödemek zorundadır.
“(1) TSE hizmet yeterlilik belgesine sahip ekspertiz işletmesi bulunmayan illerde faaliyet gösteren işletmeler hariç olmak üzere, ikinci el otomobil veya arazi taşıtı satışı yapan işletme tarafından, satışın yapıldığı tarihten önceki üç gün içinde ekspertiz raporu alınır. Ekspertiz raporu ücreti, satış işleminin alıcıdan kaynaklanan bir nedenle gerçekleşmemesi durumunda alıcı, diğer hallerde satıcı işletme tarafından ödenir.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/08/20200815-1.htm
Oto Ekspertiz hizmeti almak öncelikle alıcının kafasındaki sorunları gidermesi, sorularına cevap bulabilmesi açısından önemlidir. Yasal zorunlukluk ise 15 Ağustos 2020 tarihinde revizyonun yayınlanmış olan ikinci el araçların ticaretini düzenleyen yönetmelik uyarınca, ikinci el araç ticareti ile uğraşan kişi/firmalar için yönetmelikte belirtilen esaslar dahilinde zorunludur.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/08/20200815-1.htm
15 Ağustos 2020 tarihli revize İkinci araçların ticaretini düzenleyen yönetmelik uyarınca noterler belirtilen vasıfları taşıyan araçlar için ekspertiz raporu istemek zorunda. Bunun yanı sıra yönetmelik kapsamına girmeyen araçların alım satımında da alıcılar isteğe bağlı olarak ekspertiz raporlarını noterde alım satım özleşmesine ekletebilir. Kütahya Pilot Garage Oto Ekspertiz olarak tavsiyemiz kesinlikle raporun alım satım özleşmesine ekletilmesi yönündedir. Burda dikkat edilmesi gereken detay Oto Ekspertiz raporunu düzenleyen firmanın TSE hizmet yeterlilik belgesine sahip olmalıdır. AKsi halde Oto Ekspertiz belgesş hükümsüz olacaktır.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/08/20200815-1.htm
15 Ağustos 2020 tarihli ikinci el araçların ticaretini düzenleyen yönetmelik uyarınca belirli şartlardaki araçların Oto Ekspertize sokulması zorunludur. Bunun yanı sıra bu şartları kapsamayan araçlar için ekspertiz zorunlu değildir. Ancak ilerleyen zamanlarda pişman olmamak adına araç alırken Oto Ekspertiz raporu almak her zaman için önerilen bir durumdur. Söze,güvene dayalı araç alımı her zaman büyük riskler taşır.
Akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi amacıyla istasyonlarda akaryakıt pompalarına bağlı ödeme kaydedici cihazlara taşıt plaka bilgilerinin elle girişini önleyerek otomatik olarak aktarılmasını sağlayan sistemdir.
06/06/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile tabi olanlara kayıt ve tescil işlemini takip eden bir ay içerisinde, bu kapsamdaki taşıtlarda Taşıt Tanıma Sistemi kullanan bireysel taşıtlara da 30/6/2025 tarihine kadar TTB takılma zorunluluğu getirilmiştir. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), yakıt alırken araç plakalarının otomatik olarak tanınmasını sağlayarak süreçleri hızlandıran ve güvenli hale getiren bir teknolojidir. Bu sistemin amacı, yakıt istasyonlarında aracın plaka bilgisinin manuel olarak girilmesini ortadan kaldırmak ve daha hızlı, güvenli bir alışveriş deneyimi sağlamaktır.
UTTS sayesinde akaryakıt istasyonlarında yapılan işlemler daha hızlı, güvenli ve sorunsuz hale gelir.
06/06/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile tabi olanlara kayıt ve tescil işlemini takip eden bir ay içerisinde, bu kapsamdaki taşıtlarda Taşıt Tanıma Sistemi kullanan bireysel taşıtlara da 30/6/2025 tarihine kadar TTB takılma zorunluluğu getirilmiştir.
1.Taşıt Tanıma Birimi (TTB):Her araçta monte edilmiş özel bir cihaz bulunur. Bu cihaz, aracın kimliğini tanımlayan plaka bilgilerini içerir.
2.Taşıt Tanıma Okuyucu (TTO):Akaryakıt pompa tabancasına monte edilmiş bu cihaz, aracın yanına gelindiğinde TTB cihazını algılar ve aracın plaka bilgilerini okur.
3.Tabanca İletişim Modülü (TİM):Plaka bilgileri, TTO üzerinden TİM cihazına aktarılır. Bu modül, plakayı doğrulamak için Darphane'nin veri tabanına bağlanır ve onaylı bilgileri alır.
4.Ödeme Kaydedici Cihaz:Plaka doğrulandıktan sonra ödeme kaydedici cihaza bilgi aktarılır. Böylece, plakaların manuel olarak girilmesine gerek kalmaz.
Kütahya'da aracıma Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) cihaz montajını nerede yaptırabilirim? Firmamız, Kütahya Elit Oto.İnş.Rek.San.Tic.Ltd.Şti (Pilot Garage Oto Ekspertiz ) Kütahya Merkezde Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) yetkili montaj noktasıdır. Adresimiz; Osmangazi Mah. 53.Sok. No:2M (Galericiler sitesi, Aras Kargo yanı). Telefon numaralarımız; 0533 940 61 75, 0533 331 05 71
Aracınıza Taşıt Tanıma Birimi (TTB) cihazının montajını yaptırabilmeniz için https://www.utts.gov.tr/basvuru?type=tasit-sahibi linkinden ulaşacağınız sayfadaki adımaları uygulayarak kayıt işleminizi yaptıracaksınız ve sonrasında oluşturacağınız randevu ile firmamıza gelerek montajınızı yaptırabilirsiniz. (Adresimiz; Kütahya Elit Oto.İnş.Rek.San.Tic.Ltd.Şti (Pilot Garage Oto Ekspertiz ) Kütahya Merkezde Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) yetkili montaj noktasıdır. Adresimiz; Osmangazi Mah. 53.Sok. No:2M (Galericiler sitesi, Aras Kargo yanı). Telefon numaralarımız; 0533 940 61 75, 0533 331 05 71)
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) montaj randevusu alırken linkini verdiğimiz sayfadaki bilgileri dikkatlice okumanız gerekmektedir. chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.utts.gov.tr/utts-tasit-sahibi-kayit-ekranlari-kullanici-dokumani.pdf
31/12/2024 tarihine kadar; Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dâhil olan ve işte kullanılan taşıtların Taşıt Tanıma Birimi (TTB) cihazını taktırmak zorundadır.
Bunun yanısıra 06/06/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunun kapsamı genişletilen 21 Eylül 2024 tarihli 32669 sayılı UTTS Tebliğine göre, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren trafiğe kayıt olacak araçlara da TTB taktırma zorunluluğu getirilmiştir.
06/06/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile tabi olanlara kayıt ve tescil işlemini takip eden bir ay içerisinde, bu kapsamdaki taşıtlarda Taşıt Tanıma Sistemi kullanan bireysel taşıtlara da 30/6/2025 tarihine kadar TTB takılma zorunluluğu getirilmiştir.
Akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi amaçlanmıştır.
Akaryakıt istasyonlarında gerçekleştirilen akaryakıt satış işlemlerinde akaryakıt pompalarına bağlı bulunan ödeme kaydedici cihazlara taşıt plaka bilgilerinin otomatik aktarılmasını sağlayan bir sistemdir.
31.12.2024 tarihine kadar;
Kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dâhil olan ve işte kullanılan taşıtların Taşıt Tanıma Birimi (TTB) cihazı taktırmaları zorunludur.
01.01.2025 tarihinden itibaren Taşıt Tanıma Birimi takılma zorunluluğu getirilen taşıtlar için, UTTS kapsamında düzenlenmeyen belgeler, 213 sayılı Kanunun 227’nci maddesine istinaden vergi kanunları bakımından hiç düzenlenmemiş sayılacaktır.
31.12.2024 tarihine kadar;
Kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dâhil olan ve işte kullanılan taşıtların Taşıt Tanıma Birimi (TTB) cihazı taktırmaları zorunludur.
01.01.2025 tarihinden itibaren Taşıt Tanıma Birimi takılma zorunluluğu getirilen taşıtlar için, UTTS kapsamında düzenlenmeyen belgeler, 213 sayılı Kanunun 227’nci maddesine istinaden vergi kanunları bakımından hiç düzenlenmemiş sayılacaktır.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), yakıt alımlarında plaka bilgilerinin otomatik olarak aktarılmasını sağlayarak kayıt dışı işlemleri önler. Kütahya Pilot Garage Oto Ekspertiz Servis güvencesiyle, UTTS montajı ve yetkili servis hizmetlerimizle aracınıza güvenli bir UTTS kurulumu sunuyoruz. UTTS fiyatı 2024 yılı için KDV hariç 1.810 TL’dir. Montaj süreci ve diğer detaylar için hemen bizimle iletişime geçin!
Kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dâhil olan ve işte kullanılan taşıtların akaryakıt tüketimlerinin gider olarak kaydedilebilmesi için bu taşıtlara TTB monte edilmiş olması ve taşıtların akaryakıt alımlarının UTTS üzerinden gerçekleştirilmesi zorunludur. Zorunluluk kapsamında olmayan taşıtlara da ihtiyari olarak TTB monte ettirilebilir. Taşıtın sahipliğinin, kullanım hakkının veya taşıtın plakasının değişmesi durumlarında, taşıta takılı olan TTB’nin taşıtın yeni sahibi veya işletmecisi tarafından değiştirilmesi gereklidir.
Dinamometre (dyno) cihazı aracınıza zarar veren bir cihaz değildir. Bu yönde kamuoyu oluşturmaya çalışan kişiler tamamen artniyetli olarak yayın yapmaktadırlar. Dinamometre (dyno) aracın anlık olarak performansını ölçmek, motorun oluşturduğu gücün ne kadarının aktarma organları tarafından tekerleklere iletildiğini ölçmek, bu esnada nasıl bir grafik oluştuğunu izlemek amacıyla imal edilmiş bir cihazdır. Sanılanın aksine motorun ömrünü değil, anlık olarak ürettiği performansı ölçmek için tasarlanmıştır. Otomotiv üreticisi firmalar tarafından da kullanılan bu cihazların; kullanıcı hatası olmadığı ve/veya araçta dışarıdan gözle tespit edilemeyen bir sorun olmadığı sürece aracanıza hasar vermei söz konusu değildir.
Türkiye'nin en yaygın bayi ağına sahip olan Pilot Garage Otoekspertiz firması Sahibinden.com firması ile ekspertizlik konusunda işbirliği anlaşması imzaladı. Kütahya İl'inden ve ileçelerinden yapacağınız araç alımlarında Pilot Garage Otoekspertiz yanınızda.
Araç alacağınız şehirdeki nöbetçi noter'in bilgilerine aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.
https://portal.tnb.org.tr/Sayfalar/NobetciNoterBul.aspx
Türkçeye yerleşmiş olan ekspertiz kelimesi, İngilizce expert sözcüğünden gelmekte olup uzman, bilirkişi anlamındadır. Oto ekspertiz ise her türlü 2. el araç alım satımında alıcı ile satıcı ön anlaşmayı yaptıktan sonra ve son karar öncesi aracın objektif, tarafsız bir şekilde boya, kaporta, motor, kilometre gibi konularda teknik cihazlar yardımıyla ve uzman kişilerce denetlenerek raporlanması olarak tarif edebiliriz.
Oto eksper personeli, gerekli eğitim ve sertifikalara sahip, oto ekspertiz konusunda uzman, teknik ekipmanları kullanma becerisi olan, araçları tanıyan, tecrübeli kişilerdir.
İkinci el araç alım satımında aracın kilometresinin orijinal olup olmadığı, en çok sorulan sorulardan birisidir. Dolandırıcılık, sahtekârlık ve mağduriyete uğramak istemeyenler, aracın kilometre bilgisinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı konusunda emin olmak istemektedirler. CARLY firmasının geliştirdiği yazılım sayesinde 2004 model üstü Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Skoda, Audi, Seat, Bentley, Lamborghini, Renault, Dacia, Mini marka araçların beyinlerinde kilometre hilesi olup olmadığı tespit edilmektedir.
Her aracın kilometre bilgileri, marka ve modele bağlı olarak birden fazla noktada kaydedilmektedir. Bazı arıza tespit cihazları aracın beynindeki kilometre bilgisine ulaşsa dahi, bu beyinlerin hepsinde kilometre bilgileri geriye çekilmişse doğru sonuç vermemektedir. Bugüne kadar yaklaşık 800.000 aracın kontrolünü gerçekleştiren CARLY, aracın çalışma saati verisinden kilometrede manipülasyon yapılıp yapılmadığını ortaya çıkarmaktadır. Çünkü araçların çalışma saati verisi asla değiştirilememektedir.
İkinci El araçlar için 01 Nisan 2019 tarihinden itibaren garanti uygulaması başlayacaktır. Kendinizi güvence altına almak istiyorsanız işte size bir fırsat. Sektörünün lider firmaları olan Pilot Garaga Otoekspertiz ve Allianz sigorta sizlerin garanti sigorta paketi hazırladır. Daha geniş bilgiye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.
https://www.allianz.com.tr/tr_TR/urunler/arac-sigortalari/ikinci-el-garanti-sigortasi.html
Oto ekspertiz test sürüşü, teknik ekipman ve cihazlarla yapılan denetimlerden başka uzman personel tarafından yapılan ve aracın genel durumu hakkında fikir veren deneme sürüşüdür. Bu esnada alıcı ve satıcının her ikisi de eğer varsa, test sürüşüne katılabilirler. Objektiflik, tarafsızlık ilkelerinin zedelenmemesi için alıcı ve satıcının tek başına test sürüşüne katılması uygun görülmemektedir.
Aracın fenni muayene zamanı gelmişse; oto ekspertizin mi yoksa fenni muayenenin mi önce yapılması gerektiği müşterilerimizin aklına gelmektedir. Önce oto ekspertiz yapılırsa, fenni muayeneye gidildiğinde çıkabilecek eksikler görüleceğinden, oto ekspertizin ilk başta yapılması daha faydalıdır.
Aracın ödenmemiş borçları, cezası, hacizli olması gibi durumları kapsamlı paketimiz içerisinde öğrenebilirsiniz. https://www.kutahyaotoekspertiz.com/fiyat/10/kapsamli-paket adresinden kapsamlı paketimizin diğer özellik ve detaylarına erişebilirsiniz.
Araç alım satımı, alıcı ile satıcının anlaşmasına ve noterden yapılan devir işlemine bağlı bir muameledir. Oto ekspertiz ise aracın genel durumunu ve varsa kusurlarını ortaya objektif bir şekilde konulmasını sağlar. Aracın devri için oto ekspertiz zorunluluğu getiren 13 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan İkinci el Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti hakkında Yönetmelik'in yürürlük tarihi 1 Nisan 2019'dur.
Aracın fenni muayenesi ile oto ekspertiz yapılması arasında kanuni veya fiili bir bağıntı yoktur ve ikisi de birbirinden bağımsız yapılabilmektedir.
Aracın oto ekspertiz raporu, ekpertiz işlemi bitmesine müteakiben ivedilikle verilmektedir. Bu rapor isteğinize bağlı olarak e-posta, whatsapp gibi elektronik ortamda da tarafınıza gönderilebilmektedir. Ekpertiz paketlerinin kapsamına göre süresi değişmekte olup https://www.kutahyaotoekspertiz.com/fiyatlar adresinden içeriklerini ve sürelerini öğrenebilirsiniz.
Oto ekspertiz işlemi sırasında klimalı ve müşterilerimize ayrılmış odamızda bekleyebilirsiniz. Buradan yapılan işlemler izlenebilmektedir. İsterseniz başka bir yerde hatta şehir dışında dahi olabilirsiniz. Ekpertiz işleminin yapılabilmesi için aracın, Pilot Garage Kütahya'da olması ve ruhsatının bulunması yeterlidir.
Pilot Garage Oto Ekspertiz alanında sertifikalı uzman kadrosu ve son teknoloji araçlarıyla alım satım işlemi gerçekleştirilecek olan araç özenle yapılmaktadır. Standart bir aracın ekspertiz süresi 20 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir.
Randevu almak şart olmamakla birlikte, uzun süre beklememek için önceden arayarak randevu almanız lehinize olacaktır.
https://www.kutahyaotoekspertiz.com/online-randevu adresinden online randevu alabilir veya 0274 230 01 04 ya da 0533 940 61 75 telefon numaralarımızdan irtibat kurabilirsiniz.
Maksiumum 2,75 metre yükseklik ve toplam ağırlığı 3,5 tona kadar olan araçlara kadar oto ekspertiz hizmeti vermekteyiz.
Oto ekspertiz hizmetinde aracın yaşının önemi yoktur. Çok eski araçlara hizmet verdiğimiz gibi yeni (inanması güç ama) hatta sıfır araçlara dahi hizmet vermekteyiz.
Arabalar hareket ettikleri ve çok farklı koşullara maruz kaldıkları için işin doğası gereği dış koşullardan kaynaklanabilecek etkiye açıktır. Yani kaza ve sürüşten/kullanımdan, yol durumundan veya doğa koşullarından kaynaklanan etkilere her daim maruz kalmaktadır. Bu yüzden oto ekspertiz hizmeti aracın o anki durumunu gösterdiğinden ve test merkezinden ayrıldıktan sonra bu etkilere maruz kalabileceğinden dolayı raporun garantisi bulunmamaktadır. Ancak, 13 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan İkinciel Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren bazı şartlarda garanti vermektedir.
Osmangazi Mh. 53. Sk. No: 2M 43100 KÜTAHYA adresinde Kütahya açık oto pazarı yakınında hizmet veriyoruz.
0533 940 61 75 numaralı telefondan arayarak veya WhatsApp üzerinden bize hızlıca iletişime geçebilirsiniz.
https://www.kutahyaotoekspertiz.com/iletisim adresimizdeki google haritalar vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.
Arabalar park halinde iken bile çok farklı koşullara maruz kalmakta ve hareket ettikleri esnada araçta meydana gelen arızaları bazen sahipleri dahi bilememektedir. Hatta -inanması güç ama- sıfır araçlarda dahi kusur ve hatalar çıkabilmektedir.
Satıcı ve alıcıdan başka objektif üçüncü bir gözün aracın boya, alt düzen ve kaportasına bakması, kaliteli cihazlarla aracın motor performansının, süspansiyon ve yol tutuşla ilgili testlere tabi tutulması, elektronik aksamının bilgisayarla denetimi ile bilimsel, istatistiki verilerle ve uzman gözüyle aracın detaylı raporunun çıkarılması büyük öneme haizdir. Aracın kaza, boya, arıza, değişen gibi bilgilerinin ortaya konulması ile aracın değerinde alım - satımının yapılabilmesi ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.